سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دنیای موبایل و گوشی

انواع پی ال سی ها به همراه بررسی مزایا و معایب آنها

انواع پی ال سی ها در مدل های مختلف و با شرکت های سازنده مختلف وجود دارد که در این آموزش اتوماسیون صنعتی به انواع پی ال سی ها خواهیم پرداخت و پس از این که با انواع پی ال سی ها آشنا شدیم به مزایا و معایب هر کدام از  انواع PLC ها نسبت به هم خواهیم پرداخت.

پی ال سی چیست ؟

قبل ازاین که وارد مبحث شویم یک تعریف مختصر از پی ال سی ها می کنیم تا یک ذهنیت کلی از این وسیله داشته باشیم؛

پی ال سی یک وسیله ای است که قابلیت برنامه ریزی داخلی دارد و به اصطلاح منطق پذیر است و ما با دادن یک برنامه نرم افزاری، فرمان های مد نظر مان را در پی ال سی برنامه ریزی می کنیم این فرمان میتواند از طریق  انواع سنسورهای صنعتی به پردازنده داده شود و با دادن فرمان ورودی به پی ال سی، در خروجی می توانیم در زمان و مکان مناسب از پی ال سی فرمان های از قبل برنامه ریزی شده را دریافت کنیم.

انواع پی ال سی ها به چند دسته تقسیم می شود

اصولاً کل پی ال سی ها با هر شرکت سازنده ای چهار مدل پی ال سی می سازند که این چهار مدل پی ال سی با نام های مختلف در هر شرکت سازنده شناخته می شود.

1 مینی پی ال سی ها(mini PLC)

کوچک ترین نوع پی ال سی که به پی ال سی های مینی معروف هستند و کار همان پی اس های بزرگ را انجام می دهند با محدودیت های وروردی و خروجی کمتر

و در شرکت های سازنده مختلف این نوع را با اسم های متفاوتی نام می برند مثلا در شرکت امرون به این مدل پی ال سی ها زِن می گویند.

در اغلب مینی پی ال سی ها یک صفحه کوچک با تعدادی دکمه وجود دارد که علاوه بر برنامه ریزی با کامپیتور توسط همین صفحه کوچک و دکمه هم میتوان به پی ال سی برنامه داد.

این پی ال سی ها در مدل زیمنس به PLC LOGO معروف است.

این نوع دوره plc ها ورودی و خروجی های کمی دارد( نهایتاً40 ورودی خروجی) و در پروژه های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.

2 پی ال سی های کمپکت(Compact PLC)

این نوع تازه های پی ال سی ها همانطور که از نامش هم پیدا است به صورت کامپکت است یعنی هر سه بخش تغذیه،سی پی یو یا پردازنده و بخش ورودی خروجی ها داخل یک باکس قرار دارد.

شرکت های سازنده پی ال سی های کمپکت، در مدل های گوناگون از این نوع پی ال سی را ساخته اند که برخی از آنها امکانات خاصی ندارد و برخی هم دارای امکانات سخت افزاری بیشتر و امکانات نرم افزار قوی تر است.